Visszahívás kérése
Tisztelt Ügyfelünk!

Amennyiben szeretne részletes tájékoztatást kérni az ingatlanról, esetleg szeretné megtekinteni, kérjük, adja meg nevét, telefonszámát és email címét, hogy kollégáink megkeressék a részletekkel. Tisztelettel, Recovery Zrt.

Belvárosi üzlethelyiség (Szeged, Szent Mihály utca 9. - 2819/A/3)
6721 Szeged, Szent Mihály u. 9.

Ár
10 088 050 Ft + ÁFA

Telekméret
54 m2

Helyrajzi szám
2819/A/3

Energiatanúsítvány
Legalább B

Bevételtermelő
Nem

Épület mérete
54 m2

Funkció
Üzlethelyiség

Kiemelt befektetési érvek

  • Központi elhelyezkedés
  • Jó megközelythetőség
  • Kiváló láthatóság

Leírás

Az eladásra kínált ingatlan egy társasház utca-szinten elhelyezkedő alagsorában található üzlethelyiség Szeged belvárosában a Tisza Lajos körúttól 200m-re a Szent Mihály tér sarkán. A társasház maga  egy szecessziós stílusban épült és felújított lakóingatlan, mely a földszinten / szuterén szinten üzlethelyiségekkel rendelkezik, míg az emeleten lakások találhatóak. A házban összesen 3 db üzlethelyiség valamint 10 db lakás található. Az épület 2007-ben teljeskörű műemléki felújításon esett át.

Az eladásra kínált üzlethelyiség alapterülete 54,33 nm. Az ingatlanban egy nagyobb ügyféltér és további három helyiség található. Ez utóbbiak szociális és raktárhelyiségek. Közös költség összege: kb. 6 000 Ft/hó

 

A Móricz-ház története


Új építészeti stílus ejti rabul Budapestet a századfordulón: a szecesszió. Úgynevezett bécsi és magyaros irányvonala közül kizárólag az utóbbi terjed el az Alföldön, legkiemelkedőbb alkotásai pedig Kecskeméttel, Szabadkával egyetemben Szegeden születnek.
 A Dél-Alföld legnagyobb városa akkoriban még egészen más képet mutatott mintegy 600 beépítetlen telekkel. 1910 után viszont hatalmas építési hullám kezdődik, és olyan műemlékek születnek, mint a Sajtóház többépületes csoportja, Magyar Ede Reöck palotája, Református bérháza és a szóban forgó épületünk: a valószínű (de nem bizonyítottan) Móricz József postai tisztviselő által megrendelt bérház is.
Tervezője Raichle J. Ferenc volt (1869-1960), aki pályafutását Szabadkán kezdte és ott is valósult meg országszerte ismert alkotása, saját bérpalotája. Formanyelvét egyértelműen a fővárosban alkotó Lechner Ödön-féle (Iparművészeti Múzeum, Postatakarékpénztár) magyaros szecesszió jellemzi, és ennek a stílusnak élvonalbeli építészévé is lép elő homlokzatainak jellegzetes népi motívumaival, majolika kerámiadíszítéseivel. Később Szegeden is évekig dolgozik nem egy jelentős architektúrán, köztük a Tisza Lajos krt. és Szeged egyik legismertebb házát, a Gróf-palotát tervezve a városnak.
 

Kapcsolat

Györe József
Ingatlangazdálkodási Manager
Iroda: +36 1 423 1154
Mobil: +36 30 867 5364
Email1: gyore.jozsef@cib.hu
Email2: ajanlatok_lako@cib.hu