Visszahívás kérése
Tisztelt Ügyfelünk!

Amennyiben szeretne részletes tájékoztatást kérni az ingatlanról, esetleg szeretné megtekinteni, kérjük, adja meg nevét, telefonszámát és email címét, hogy kollégáink megkeressék a részletekkel. Tisztelettel, Recovery Zrt.

Belvárosi üzlethelyiség (Szeged, Szent Mihály utca 9. - 2819/A/1)
6721 Szeged, Szent Mihály 9.

Ár
34 904 800 Ft + ÁFA

Telekméret
152 m2

Helyrajzi szám
2819/A/1

Energiatanúsítvány
Legalább B

Bevételtermelő
Nem

Épület mérete
152 m2

Funkció
Üzlethelyiség

Kiemelt befektetési érvek

  • Központi elhelyezkedés
  • Jó megközelythetőség
  • Kiváló láthatóság

Leírás

Az eladásra kínált ingatlan egy társasház utca-szinten elhelyezkedő alagsorában található üzlethelyiség Szeged belvárosában a Tisza Lajos körúttól 200m-re a Szent Mihály tér sarkán. A társasház maga  egy szecessziós stílusban épült és felújított lakóingatlan, mely a földszinten / szuterén szinten üzlethelyiségekkel rendelkezik, míg az emeleten lakások találhatóak. A házban összesen 3 db üzlethelyiség valamint 10 db lakás található. Az épület 2007-ben teljeskörű műemléki felújításon esett át.

Az eladásra kínált üzlethelyiség alapterülete 151,76 nm. Ideális elhelyezkedésének köszönhetően az épület mindkét homlokzata felől kiváló láthatóságot biztosító üzlethelyiség bejárata pont a sarkon található. Az ingatlanban egy nagy ügyféltér és további hét helyiség található. Ez utóbbiak szociális, iroda és raktárhelyiségek.Közös költség összege: kb. 17 000 Ft/hó

 

A Móricz-ház története


Új építészeti stílus ejti rabul Budapestet a századfordulón: a szecesszió. Úgynevezett bécsi és magyaros irányvonala közül kizárólag az utóbbi terjed el az Alföldön, legkiemelkedőbb alkotásai pedig Kecskeméttel, Szabadkával egyetemben Szegeden születnek.
 A Dél-Alföld legnagyobb városa akkoriban még egészen más képet mutatott mintegy 600 beépítetlen telekkel. 1910 után viszont hatalmas építési hullám kezdődik, és olyan műemlékek születnek, mint a Sajtóház többépületes csoportja, Magyar Ede Reöck palotája, Református bérháza és a szóban forgó épületünk: a valószínű (de nem bizonyítottan) Móricz József postai tisztviselő által megrendelt bérház is.
Tervezője Raichle J. Ferenc volt (1869-1960), aki pályafutását Szabadkán kezdte és ott is valósult meg országszerte ismert alkotása, saját bérpalotája. Formanyelvét egyértelműen a fővárosban alkotó Lechner Ödön-féle (Iparművészeti Múzeum, Postatakarékpénztár) magyaros szecesszió jellemzi, és ennek a stílusnak élvonalbeli építészévé is lép elő homlokzatainak jellegzetes népi motívumaival, majolika kerámiadíszítéseivel. Később Szegeden is évekig dolgozik nem egy jelentős architektúrán, köztük a Tisza Lajos krt. és Szeged egyik legismertebb házát, a Gróf-palotát tervezve a városnak.
 

Kapcsolat

Györe József
Ingatlangazdálkodási Manager
Iroda: +36 1 423 1154
Mobil: +36 30 867 5364
Email1: gyore.jozsef@cib.hu
Email2: ajanlatok_lako@cib.hu